10 feitjes over mij

Ik ben een vrij nieuwsgierig persoon en als ik een nieuw blog vind dat kijk ik bijna altijd het eerste naar de "over mij" pagina. Ik weet niet wat er zo aantrekkelijk aan is, maar ik vind het leuk om over andere mensen te lezen, hoe zij leven en wat zij meegemaakt hebben. Daarom dacht ik dat het wel eens leuk zou zijn als ik een paar feitjes over mijzelf zou delen. Vooral omdat ik die zelf altijd zo leuk vind om te lezen.

 1. Ik ben geboren met iets dat "bijoortje" heet. Dat is een bolletje wat voor je oor is gegroeid. Meestal heeft een baby dit bijoortje aan een kant van het hoofd, maar bij mij zaten ze aan allebei de kanten. Ze zijn operatief verwijderd toen ik 1 was.
 2. Op de middelbare school volgde ik Bilingual Education oftewel tweetalig onderwijs op de HAVO. Na die drie jaar, heb ik nog een jaartje CAE gedaan, oftewel Cambridge Advanced English.
 3. Ik heb echt een talenknobbel. Ik kan absoluut niets waar -logie of -kunde achteraan komt. Daarom deed ik examen met een CM-profiel met de vakken Engels, Nederlands, Frans, Duits, Geschiedenis, Aardrijkskunde en Beeldende Vorming.
 4. Ik ben een echt bleekscheetje. Iedereen in mijn familie is binnen een dag mooi bruin en ik loop er als een melkflesje achter aan. Aan het eind van de vakantie is het mij meestal eindelijk gelukt om een kleine tanline te krijgen
 5. Ik heb gekozen voor de opleiding Vertaalacademie omdat ik bij mijn musical in groep acht een tolk speelde. Wij deden een musical die Start! heette en over de Olympische Spelen ging. Daar werd ik verliefd op het vak. 
 6. Ik was altijd het lievelingetje van de docent. Ik werd heel vrolijk van het feit dat de docent trots op mij was of blij met mij was. De rest van de klas vond het nooit zo leuk, maar ik genoot van de aandacht van mijn docenten. Dat is op de hogeschool wel anders haha.
 7. De eerste keer dat ik naar het buitenland ging, was een schoolreis naar Londen in de brugklas. De eerste keer vliegen was ook met school. Toen gingen we voor een werkweek naar Lissabon.
 8. Ik heb veel en vaak gesport. Ik honkbalde toen ik klein was, ik heb 5 diploma's verdiend bij het zwemmen, ik heb bij de dansmariekes van een carnavalsvereniging gedanst en ik heb zo'n 9 jaar hockey gespeeld.
 9. Ik heb een bruine vlek op mijn linker voortand door astma medicatie. Toen ik klein was had ik last van kinderastma en dat was zo heftig dat ik medicatie nodig had en zelfs een keer onder bij een hete douche ben neergezet omdat ik zo'n moeite had met ademhalen. Ik ben er overheen gegroeid, maar het plekje op mijn tand zal er altijd zitten.
 10. Ik wil ontzettend graag een keer naar Australië of Nieuw-Zeeland en daar een roadtrip doen. En dat terwijl ik zelf liever niet achter het stuur zit.
Ik ben een tijdje weggeweest. Mijn tentamens zaten even in de weg en ik had niets voorbereid om in de tussentijd de kunnen posten. Nu is het voor mij al bijna zomervakantie en ben ik volop aan het schrijven, dus ik kan je in de toekomst wat meer posts beloven!

Heb jij een leuk feitje dat je wil delen?

liefs, Lissanne


Reacties

 1. Altijd leuk om te lezen! En hier nog iemand die gewoon niet bruin word. En dan zien mijn ouders er na een dag zonnen al uit alsof ze drie weken weg zijn geweest. Best flauw, haha. Alhoewel ik er inmiddels wel vrede mee heb. Ik ben en blijf wit, shit happens.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Room Tour: mijn kamertje in Engeland

Dag In Mijn Leven: Op naar Engeland